Nieuw!

Vorige Artikel 1 van 3 Volgende

Simonsig Rosé I 6 flessen

€ 52,50 (inclusief btw)

Land I Streek

Zuid-Afrika, Stellenbosch

Druif

Chenin Blanc (68%), Pinotage (32%)

Vinificatie

De pinotage wordt zacht geperst zodat een lichte kleur ontstaat, maar geen tannines. De chenin blanc wordt later geoogst en daarom apart vergist. Vergisting vindt plaats op lage temperatuur in RVS-tanks. Daarna worden de wijnen geblend. 

Geur I  Smaak

Licht zalmroze met aroma's van grapefruit, meloen en rood bessenfruit. De smaak is fris, fruitig en gestructureerd met tropisch fruit en watermeloen. 

Lekker bij

A delicious rosé for any occasion", zeggen ze zelf bij Simonsig. Bijvoorbeeld bij pasta met zeevruchten, salades met zalm, Thaise gerechten en sushi. 

wijnmaker
Bedenk dat broers François en Johan Malan de tiende generatie wijnmakers in de familie vormen en je durft Zuid-Afrika nog nauwelijks een nieuwe wereldwijnland te noemen. Gezichtsbepalend werd het bedrijf eind jaren tachtig met ‘pater familias’ Frans, die als een van de eerste wijnboeren zelf ging bottelen en nieuwe druivenrassen en keldertechnieken introduceerde. Ook bracht Simonsig als eerste wijnhuis een vonkelwijn op de markt, het ZuidAfrikaanse antwoord op champagne. Simonsig profiteert van de verscheidenheid aan terroirs en microklimaten van Stellenbosch en verbouwt op meer dan 200 hectare een scala aan druivenrassen. Daarvan maakt het huis zowel varietalwijnen als intrigerende blends, zoals de Cape-blend met een hoofdrol voor pinotage en een Rhône-blend.

© 2016 - 2021 joostwijn | sitemap | rss

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.