Hamersma 9-

Vorige Artikel 25 van 129 Volgende

Tenuta Spinelli Vespero Falerio Pecorino DOC I 6 flessen

€ 57,00 (inclusief btw)

Land I Streek

Italië, Marken

Druiven

Pecorino

Vinificatie

De pecorino druif werd in de jaren '80 van de vorige eeuw toevallig herontdekt. Men dacht lange tijd dat de druif was uitgestorven. De Pecorino dankt haar naam aan de schapen van Italiaanse boeren, die de druif als lekkernij beschouwden (Pecora staat voor schapen in het Italiaans). Nu is dit autochtone witte druivenras bezig aan een opmars en wordt weer aangeplant in de Abruzzen en de Marken.

Deze wijn wordt gemaakt van pecorino druiven van jonge wijnstokken. Na de oogst en de schilinweking wordt de wijn gevinifieerd op RVS vaten, waarna hij nog geruime tijd rijpt op zijn gistbezinksel. 

Geur I Smaak

Strogele kleur met groenachtige reflecties, de neus is breed en wordt gekenmerkt door rijpe tonen van perzik, brembloemen, mandarijn, citrus en minerale tonen. Frisse zuren, typisch voor pecorino, maar ook voldoende zachtheid, met een fruitige en aanhoudende afdronk. De wijn heeft voor een pecorino een aangenaam laag  alcoholpercentage van 12,5%.

Lekker bij

Bijzonder lekker als aperitief, bij antipasti en visgerechten.

Hoog gewaardeerd

Vespreo 2022: De Grote Hamersma: 9-

"Lichte pecorino van jonge stokken. Sinds de 2020 oogst is het label 'residuo zero' op het achteretiket te vinden. Garantie voor zero chemische resten in de wijn. In Frankrijk is daar inmiddels zelfs een keurmerk voor ontwikkeld: ZRP (Zéro Résidu de Pesticides). 

In ieder geval is deze Vespero wederom van onbesproken gedrag. De perzik is weer puur, de peer oprecht, het appeltje eerlijk en heerlijk, de mandarijn is fijn en het kneepje citrus precies gedoseerd. Houdt het hoge niveau van de vorige oogst vast."

 

wijnmaker
In 2006 nam Simone Spinelli de wijngaarden van zijn familie in het achterland van Piceno weer in gebruik. De wijngaarden, in totaal 7 hectare, zijn hooggelegen en hebben een moeilijk te bewerken grond van kiezelsteen en rotsgrond. Het waait er hard en de temperaturen schommelen sterk tussen dag en nacht. Ideale omstandigheden voor de druiven, maar zeer arbeidsintensief voor de wijnmaker.
Simone Spinelli maakt wijnen van autochtone druivenrassen van de regio: pecorino en passarina. In korte tijd heeft deze jonge wijnmaker zich op de wijnkaart gezet en oogst hij veel lof met zijn wijnen.

© 2016 - 2024 joostwijn | sitemap | rss

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.